+
Search

U bent hier

more

Spoedgevallen

Aankomst op spoedgevallen

Bij aankomst aan de dienst spoedgevallen van het AZ Herentals mOnthaal spoedeldt u zich rechtstreeks aan bij de onthaalbalie. Daar wordt u ingeschreven en vervolgens wordt uw komst gemeld aan de triageverpleegkundige. Deze verpleegkundige schat de ernst van uw klacht in en bepaalt de urgentiegraad. Afhankelijk daarvan en van de beschikbaarheid van vrije boxen mag u direct naar de behandelkamer of neemt u eerst plaats in een wachtzaal. Meer uitleg over het triagesysteem vindt u hier

Aandacht!

  • Heeft uw bezoek aan de spoeddienst te maken met een arbeids-, school- of sportongeval? Gelieve dit te melden bij de inschrijving.
  • Als u dringende verzorging nodig heeft en de inschrijving daardoor bij aankomst in het ziekenhuis niet onmiddellijk mogelijk is, zal een spoedmedewerker dit in orde brengen nadat u in de behandelkamer geïnstalleerd bent.
  • Als u niet permanent in België woont, gelieve dit te melden bij uw inschrijving.
  • Om de behandeling efficiënter te laten verlopen, kan het belangrijk zijn dat we weten welke medicatie u neemt. Breng daarom het overzicht van uw thuismedicatie mee of laat dit door anderen meebrengen. U kunt ook ter plaatse een lijstje maken met uw thuismedicatie.
  • Om voldoende ruimte te laten voor alle patiënten op de spoedgevallendienst, vragen we u de wagen slechts korte tijd op de voorbehouden spoedparkeerplaatsen achter te laten. U kunt uw wagen steeds op de bezoekersparking parkeren.

Belangrijke opmerking:Niet eten of drinken

Wanneer u iets wilt eten of drinken, vraag dan eerst aan een verpleegkundige of arts hiervoor de toestemming. Voor bepaalde onderzoeken en ingrepen mag u immers niets gedronken of gegeten hebben. Anders moeten ze mogelijk (tot zelfs enkele uren) uitgesteld worden.